Hoe voorkom je veelvoorkomende foutjes door miscommunicatie tijdens het rijden?

Verbeter jouw houding en zit en rechtheid in het zadel en verminder/voorkom rugklachten tijdens en na het paardrijden door het versterken van jouw core en rechtgerichtheid!

Wat levert dit 8-weekse corestability programma jou op?

  • Sterkere buik- en rugspieren 
  • Minder rugklachten tijdens en na het rijden
  • Meer gelijkheid in je romp en heupspieren
  • Meer gelijkheid in het rijden van gangen/oefeningen op de linker- en rechterhand
  • Minder miscommunicatie door verbeterde coördinatie en reactievermogen van de spieren in en rondom je romp

Het gebeurt iedere ruiter wel eens: je bent net te vroeg of net te laat met reageren waardoor je een foutje maakt in een serie, of je spant onbewust toch andere of extra spieren aan waardoor je een onduidelijk signaal geeft naar je paard.

“Mijn paard heeft daar meer moeite mee”, horen we dan vaak, maar is dat ook echt zo, of zit jij hem toch enigszins in de weg door bijvoorbeeld spanning verschillen in je romp of heupen/liezen? Beiden zijn heel goed mogelijk en vaak is het ook een wisselwerking van zowel scheefheden bij paard als ruiter.

Het mooie is dat je daar wat aan kan doen! Ruiters werken vaak aan het rechtrichten van het paard, zowel onder het zadel als in de vorm van grondwerk. Als je dat met je paard zo trouwe doet, waarom dan niet met je eigen lichaam?

Je kunt enorme stappen zetten in jouw bewustzijn, controle, soepelheid, reactievermogen, “rechtgerichtheid” en coördinatie door daar een aantal keren in de week wat tijd in te steken in de vorm van oefeningen die jou helpen deze vaardigheden te verbeteren.

Daarom dit buikspier programma om jou als ruiter in 8 weken te verbeteren. Beter doorzitten, een verbeterde houding en minder miscomunnicatie in de diagonalen en core. Meer weten over de samenwerking paard en ruiter voor je begint? Klik dan hier: Wisselwerking paard en ruiter – One Switch

Of wil je graag direct starten met het trainen van AL je ruiterspecifieke vaardigheden? Klik dan hier: Ruitervitaal in 10 weken? (oneswitchacademy.com)

Over de instructeur

Profielfoto

Janneke den Otter

I have been a personal trainer for about 6 years now and have further specialized myself in the field of nutrition. I have gained a lot of experience in training riders with Garry and now I want to share my experiences with the rest of the world. In addition to physical guidance and optimization, I am also interested in mental coaching. I think that there is also a lot to gain for many people and I am happy to take on that challenge, both in training and teaching.

Bekijk meer cursussen van Janneke den Otter →

Cursusoverzicht

Introductie 00:03:00
Warming-up 00:07:00
Week 1 00:23:00
Week 2 00:26:00
Week 3 00:22:00
Week 4 00:16:00
Week 5 00:16:00
Week 6 00:19:00
Week 7 00:20:00
Week 8 00:20:00

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2023 One Switch - Powered by Maatos

Ruitervitaal Coach worden?

Ontvang €1000,- korting met het STAP-budget

Meer informatie op onze website!